Studiul, care este publicat în Jurnalul Societății Neuropsihologice Internaționale, ar putea avea implicații asupra luptei împotriva declinului memoriei provocat de demențele îmbătrânite și neurodegenerative, cum ar fi boala Alzheimer.

Studiul, care este publicat în Jurnalul Societății Neuropsihologice Internaționale, ar putea avea implicații asupra luptei împotriva declinului memoriei provocat de demențele îmbătrânite și neurodegenerative, cum ar fi boala Alzheimer.

O persoană poate râde în somn din cauza viselor ciudate sau a tulburărilor de somn. Rar, cauza este o afecțiune neurologică. Râsul de somn poate fi, de asemenea, … “, Această problemă de sănătate mintală – numită acum boală fictivă impusă altei persoane – determină un îngrijitor să fabrice sau să inducă o boală într-un dependent.” Dacă scoateți limba poate avea multe semnificații, de la copiii care o folosesc ca semn de prostie pentru oamenii care o folosesc ca semn al dezgustului. Aflați mai multe aici. Tulburarea bipolară apare de obicei la vârsta adultă tânără, dar poate apărea la adolescenți și copii. Aici, aflați despre caracteristici, strategii de sprijin … Ce sunt experiențele adverse din copilărie? Aflați care sunt acestea, rezultatele potențiale pentru cei care le au și metodele de prevenire. “„ Vestea bună este că un nou studiu a raportat că calitatea alimentară în SUA s-a îmbunătățit constant în ultimul deceniu. Vestea proastă este însă că există o diferență în ceea ce privește calitatea alimentară generală între diferitele grupuri socio-economice, rasiale și etnice, care continuă să crească. Studiul, realizat de o echipă de cercetători de la Harvard School of Public Health (HSPH) și publicat în JAMA Internal Medicine, a constatat o îmbunătățire modestă a calității dietei, alături de o reducere semnificativă a consumului de grăsimi trans între 1999 și 2010. Dieta și nutriția sunt cheia probleme de sanatate.

O dietă săracă este recunoscută ca fiind cauza multor boli cronice, inclusiv boli de inimă și anumite tipuri de cancer – cele două cauze principale de deces în SUA. Menținerea unei diete sănătoase este o parte importantă a optimizării sănătății pe termen lung. De la sfârșitul anilor 1990, s-au produs schimbări frecvente asupra economiei, politicilor privind alimentația și nutriția, liniile directoare de sănătate publică și procesarea alimentelor, toate acestea putând avea impact asupra dietelor publicului american. Încurajați de aceste schimbări, cercetătorii au folosit date din Studiul Național de Sănătate și Nutriție (NHANES) pentru a evalua ce impact a avut asupra calității dietelor publicului american. Cercetătorii au folosit date dintr-un eșantion reprezentativ la nivel național de 29.124 de adulți în perioada 1999-2010. Participanții au avut vârsta cuprinsă între 20 și 85 de ani și au fost evaluați pe durata studiului cu doi indici de calitate dietetică diferiți: Indicele Alternative Healthy Eating 2010 și Healthy Eating Index 2010. Indicele Alternative Healthy Eating 2010 (AHEI-2010) în general calitatea dietei cu un scor de la 0 la 110.https://harmoniqhealth.com/ro/potencialex/ Un total de 11 componente – consumul de cereale integrale sau grăsimi trans, de exemplu – sunt atribuite scoruri din 10, iar suma acestor scoruri este egală cu calitatea dietetică generală. Cu cât scorul este mai mare, cu atât este mai sănătoasă dieta. În 1999-2000, media AHEI-2010 a participanților a fost de 39,9.

Acest scor a crescut la 46,8 în 2009-2010, indicând o îmbunătățire generală a calității dietetice. Peste jumătate din acest câștig a fost atribuit consumului redus de grăsimi trans – grăsimi care cresc nivelurile de colesterol rău și reduc nivelurile de colesterol bun din organism. Grăsimile trans se găsesc în mod obișnuit în produse de patiserie, chipsuri și alimente prăjite. Calitatea dietetică a fost, de asemenea, îmbunătățită prin consumul crescut de fructe întregi, cereale integrale, leguminoase, nuci și grăsimi polinesaturate și consumul redus de băuturi îndulcite cu zahăr. În schimb, consumul de legume, carne roșie și procesată și alcool a rămas constant în perioada de studiu. Mai îngrijorător, s-a constatat că aportul de sare a crescut „în ciuda eforturilor de reducere a acestui lucru prin Ghidurile dietetice pentru americani, precum și a inițiativelor Asociației Americane a Inimii și a altor organizații de sănătate publică”, spun autorii. “, Studiul a constatat, de asemenea, un decalaj în calitatea dietei între persoanele cu statut socioeconomic mai ridicat (SES) și persoanele cu SES mai scăzut.

Acest decalaj a crescut pe durata studiului. , „Dintre grupurile etnice și rasiale, persoanele negre non-hispanice aveau cea mai scăzută calitate a dietei. Autorii au atribuit acest lucru ratei mai mici de venituri și educație din cadrul grupului. Mexicanii americani au avut cea mai bună calitate dietetică, ceea ce autorii spun că s-ar putea datora. prof. Walter Willett, autor principal al studiului, consideră că, în ciuda îmbunătățirii generale a calității dietetice, „decalajul în creștere legat de venituri și educație prezintă o provocare serioasă pentru societatea noastră în ansamblu”. Autorii sugerează că reducerea consumului de grăsimi trans înseamnă că acțiunile care afectează societatea în ansamblu – cum ar fi legislația, impozitarea și educația nutrițională – sunt cele mai eficiente în susținerea alegerilor sănătoase ale oamenilor. Autorul principal Dong Wang spune: „Studiul oferă cele mai directe dovezi până în prezent că eforturile extinse ale multor grupuri și indivizi pentru îmbunătățirea calității dietetice din SUA au unele beneficii, dar indică, de asemenea, că aceste eforturi trebuie extinse. ” Rezultatele sugerează că calitatea alimentară generală este încă slabă în ciuda îmbunătățirii, și în special în cadrul grupurilor cu niveluri scăzute de venit și educație. Un comentariu asociat în JAMA Internal Medicine afirmă că persoanele cu SES mai mici au acces mai mic la alimente sănătoase din cauza costurilor și cunoștințe despre nutriție. Dr. Takehiro Sugiyama și Dr. Martin Shapiro sugerează că programele de beneficii precum Programul suplimentar de asistență nutrițională (SNAP) ar putea fi limitate doar la alimente sănătoase sau că studenților și locuitorilor din zonele defavorizate li se poate oferi alimente sănătoase. “, Autorii studiului speră că evaluarea tendințelor identificate în cadrul studiului lor conduce la viitoarea politică de sănătate publică care vizează prevenirea bolilor cronice legate de nutriție. „Anterior, Medical News Today a raportat că, în Marea Britanie, consumul de sare este cel mai ridicat în cadrul grupurilor socio-economice reduse.”, Scris de James McIntosh, „boala Alzheimer și afectarea cognitivă pot afecta grav capacitatea unei persoane de a-și desfășura activitățile zilnice, dar numai 45 % dintre persoanele cu Alzheimer sau persoanele care le îngrijesc sunt informați despre diagnosticul lor.

Acum, un nou studiu sugerează că dimensiunea creierului mai mare ar putea anunța un risc redus de afectare cognitivă, inclusiv demență. „Cercetarea este publicată în revista Alzheimer’s Research and Therapy.” Se concentrează în mod special pe hipocampi, două „structuri cu aspect de caval de mare” situate în creierul stâng și drept care ajută la formarea de noi amintiri. Când aceste structuri sunt afectate – de exemplu, din cauza bolii Alzheimer – poate fi dificil să ne amintim lucrurile care s-au întâmplat recent. “, Cercetătorii – conduși de Aaron Bonner-Jackson de la Centrul pentru Sănătatea Creierului de la Cleveland Clinic din Ohio – spun că studiile anterioare au sugerat că dimensiunea hipocampului ar putea fi utilizată ca măsură pentru cei care prezintă un risc crescut de Alzheimer. „Ei explică faptul că hipocampul stâng este conectat la retenția verbală, în timp ce cel drept are legătură cu memoria spațială. Pentru a investiga în continuare o asociere între volumul creierului și memoria, cercetătorii au evaluat 226 de pacienți într-o clinică de memorie pentru a determina orice risc crescut de dezvoltare a demenței. Pentru acest tip de studiu, cercetătorii spun că dimensiunea grupului de pacienți a fost destul de mare, iar unii au avut diferite tipuri de tulburări neurodegenerative. Dintre pacienți, 34 au avut un diagnostic de Alzheimer și 82 au avut o insuficiență cognitivă ușoară (MCI) – un precursor al Alzheimerului. Cercetătorii au analizat amintirile pacienților printr-un test prin care pacienții și-au demonstrat capacitatea de a-și aminti listele de cuvinte citite acestora. Pacienții au efectuat apoi teste spațiale, care au arătat cât de bine își puteau aminti forme și modele. Apoi, echipa a examinat scanările cerebrale ale pacienților pe care le-au înregistrat prin imagistica prin rezonanță magnetică (RMN). Rezultatele arată că pacienții cu așa-numita memorie normală aveau hipocampi mai mari și se comportau mai bine în sarcinile de memorie, comparativ cu cei care aveau tulburări cognitive.

Explicând în continuare concluziile lor, Bonner-Jackson spune: „Sugerăm că performanța în sarcina de memorie spațială este o măsură mai sensibilă a volumelor de hipocamp decât performanța în sarcina de memorie verbală. Acest lucru provoacă studiile anterioare și studiile clinice care s-au concentrat doar pe memoria verbală, deoarece acum constatăm că memoria spațială este un jucător mai important în evaluarea celor cu risc de boală Alzheimer. ” Deși cercetătorii s-au concentrat doar pe hipocamp, Bonner-Jackson spune că cercetările viitoare ar trebui să includă alte structuri ale creierului, cum ar fi talamusul și amigdala. „Deși acesta este unul dintre cele mai mari studii care analizează rolul pe care îl joacă hipocampii în apariția demenței, sunt necesare investigații suplimentare pentru a confirma relația”, observă el, adăugând că viitoarele studii privind Alzheimer ar trebui să „ia în considerare și aceste constatări în proiectarea de noi medicamente. ” Deși studiul are multe puncte forte, cercetătorii indică unele limitări. În primul rând, deoarece studiul a fost observațional, nu poate demonstra cauza și efectul, deoarece ar putea exista și alți factori. “, Aflați mai multe despre Alzheimer”. În plus, deși echipa a studiat doar hipocampul, un studiu anterior a constatat efecte asupra girusului parahipocampal potrivit, astfel încât este posibil să fi „detectat efecte de lateralitate dacă ar fi [examinat] mai multe structuri în zona mesială. lobi temporali. ” “, Ei adaugă că aceste descoperiri ar trebui să fie reproduse folosind eșantioane mai mari.” Întrucât 1 din 3 vârstnici mor cu Alzheimer sau cu o altă demență, constatări ca acestea sunt de o mare semnificație, în special pentru populația îmbătrânită. La începutul acestei săptămâni, Medical News Today a raportat un studiu care a demonstrat cum ar putea apărea noi tratamente Alzheimer din modelarea proteinelor de șoc termic. “, Boala Alzheimer este cel mai frecvent tip de demență. Simptomele includ pierderea memoriei și declinul cognitiv. Aflați mai multe despre ea aici.” Creierul începe să scadă odată cu înaintarea în vârstă.

Aici, examinăm ce se întâmplă cu creierul în timp și dacă este sau nu posibil să încetinim rata de … Demența este un termen umbrelă care descrie simptomele care afectează memoria și funcția cognitivă. Boala Alzheimer este una specifică și cea mai frecventă … Demența nu este o afecțiune unică, ci un termen care descrie simptomele afectării memoriei, comunicării și gândirii. Este o caracteristică a … Demența vasculară apare atunci când fluxul de sânge către creier este restricționat. În acest articol, aflați despre simptomele demenței vasculare, precum și unele … “,” Lista beneficiilor pentru sănătate care însoțesc rămânerea fizică activă este lungă, dar un nou studiu sugerează un alt avantaj; adulții mai în vârstă care fac mai mulți pași – fie mergând sau jogging – înscriu mai bine în sarcinile de memorie decât colegii lor sedentari. Studiul, care este publicat în Jurnalul Societății Neuropsihologice Internaționale, ar putea avea implicații asupra luptei împotriva declinului memoriei provocat de demențele îmbătrânite și neurodegenerative, cum ar fi boala Alzheimer. Dr. Scott Hayes, de la Școala de Medicină a Universității din Boston, MA și director asociat al Centrului de Cercetare Neuroimagistică pentru Veterani, a condus studiul. El și colegii săi observă că până în prezent, puține studii au examinat obiectiv activitatea fizică atât la adulții tineri, cât și la cei mai în vârstă și au investigat dacă activitatea fizică este asociată cu cunoașterea în timpul îmbătrânirii. Pentru a-și desfășura studiul, cercetătorii au avut 29 de adulți tineri cu vârste cuprinse între 18-31 și 31 de adulți mai în vârstă cu vârsta cuprinsă între 55 și 82 de ani poartă un ActiGraph – un dispozitiv mic care înregistrează informații despre câți pași sunt luați, cât de viguroși sunt pașii. sunt și cât timp este implicat. În loc să utilizeze chestionare auto-raportate – pe care studiile anterioare le-au utilizat și pot fi afectate de eșecuri sau părtiniri ale memoriei – studiul actual a folosit această măsură obiectivă a activității fizice, despre care cercetătorii spun că este o componentă cheie.

Participanții au suferit, de asemenea, teste neuropsihologice, astfel încât cercetătorii să își poată evalua abilitățile de memorie, planificare și rezolvare a problemelor. După aceste teste, participanții au participat la o sarcină de laborator care presupunea învățarea asociațiilor de nume de față. În general, adulții mai în vârstă care au făcut mai mulți pași în fiecare zi au avut rezultate mai bune la testele de memorie decât omologii lor mai sedentari, au observat cercetătorii. Mai mult, legătura dintre numărul de pași parcurși și memorie a fost cea mai puternică cu o sarcină care presupunea potrivirea feței unei persoane cu numele acesteia, care este același tip de informații pe care adulții mai în vârstă au de obicei o problemă de reamintire. “, Cercetătorii spun că aceste tipuri de sarcini sunt probabil mai dificile pentru persoanele în vârstă, deoarece fac cereri puternice asupra hipocampului.” Interesant, echipa spune că asocierea dintre numărul de pași și performanța memoriei nu a fost observată la adulții tineri. Comentând concluziile lor, Hayes spune: „,„ Descoperirile noastre că activitatea fizică este asociată pozitiv cu memoria este atrăgătoare din mai multe motive. Toată lumea știe că activitatea fizică este o componentă critică pentru a îndepărta obezitatea și bolile cardiovasculare. Știind că lipsa activității fizice poate avea un impact negativ asupra abilităților de memorie ale persoanei, va fi o informație suplimentară pentru a motiva oamenii să rămână mai activi. ” , Având în vedere că îmbătrânirea este legată de reducerea memoriei executive și a celei episodice, aceste descoperiri arată promițătoare pentru cei care speră să mențină performanța memoriei pe măsură ce îmbătrânesc. În SUA, 1 din 3 vârstnici mor cu Alzheimer sau cu o altă demență, iar Alzheimer este a șasea cauză de deces din țară.

Rămânerea fizică activă pentru a păstra funcția de memorie poate lua o varietate de forme, spun cercetătorii. De la programe de exerciții formale până la mersul pe jos sau luarea scărilor, Hayes observă că chiar și schimbările simple pot face diferența. El adaugă că sunt necesare mai multe cercetări „pentru a explora mecanismele specifice ale modului în care activitatea fizică poate avea un impact pozitiv asupra structurii și funcției creierului”. Cercetătorii ar dori, de asemenea, să clarifice modul în care programele de exerciții fizice au impact asupra funcției cognitive., Medical News Today a raportat recent un studiu care a arătat cum somnurile și recompensele din timpul zilei ajută la consolidarea memoriei. „Implicarea bucătarilor profesioniști în crearea meselor școlare – pentru a face alegeri sănătoase mai plăcute copiilor – a fost testat într-un studiu randomizat al intervenției, rezultatele arătând un efect pozitiv asupra cantității de fructe și legume consumate de copii. Studiul, condus de cercetători de la Harvard T.H. Școala de sănătate publică Chan din Boston, MA și publicată în JAMA Pediatrics, a comparat efectul atribuirii unui program de mese îmbunătățite de bucătar-șef la patru școli selectate aleatoriu, dintr-un total de 14 participanți la proces. “, Consumul de către copii în aceste școli – în ceea ce privește selecția și cantitățile de alimente – a fost comparat cu cel din restul de 10 școli care oferă mese standard, ca de obicei.” Ameliorările conduse de bucătar au fost apoi incluse pentru toate școlile de mai jos linie în proces, iar o a doua intervenție a fost, de asemenea, randomizată – utilizarea abordărilor de „cafenea inteligentă”. Cu toate acestea, numai intervențiile bucătarului au îmbunătățit consumul de alegeri sănătoase. Schimbările cafenelei în modul în care au fost prezentate alegerile sănătoase – supranumite „arhitectura alegerilor” – au dus la alegeri mai bune, dar nu la creșterea cantității de consum sănătos susținută de bucătari, făcând fructele și legumele mai plăcute copiilor.